Claudia

In 2016 heb ik bij Student+ gesolliciteerd omdat ik studenten op weg wilde helpen en buiten mijn vakgebied mijn ervaring met plannen, structureren wilde delen. Een coaching traject is dus voor mij geslaagd als ik zie dat de student meters heeft gemaakt, zichzelf heeft ontwikkeld. Als ik tijdens de wekelijkse sessies ook koetjes en kalfjes verhalen te horen krijg en er een prettige mix tussen een serieus, open, eerlijke gesprek met lol ontstaat dan is dat helemaal top. Het is zo mooi om een student te zien opbloeien. Vaak zit dat in kleine dingen zoals een student die terloops vertelt dat er een nieuwe liefde in het leven is of een bijbaan is gevonden. Dat geeft mij energie.

Het is voor mij een uitdaging om een student met ASS ‘op de praatstoel’ te krijgen en aansluiting te vinden. ASS was voor mij een relatief onbekend terrein en ja, ook ik had daar een standaard beeld van gekregen na het zien van films als Rainman en Forrest Gump. Gelukkig is dat beeld flink bijgeschaafd in de praktijk en als gevolg van de trainingen die Student+ aan studiecoaches gaf. Ik zie nu dat er veel talent en creativiteit in deze studenten zit. Ook buiten Fontys ICT zie je dat autisme steeds vaker in de belangstelling staat. Het Tv-programma “Het is hier autistisch” met Filemon Wesselink is daar een mooi voorbeeld van.


Ik zie nu dat er veel talent en creativiteit in deze studenten zit.

De begeleiding door Student+ aan studiecoaches is zeer professioneel. Behalve een training aan het begin van je werk als studiecoach, wordt er elke maand een bijeenkomst georganiseerd. Daar komt dan een spreker of we behandelen een centraal thema naar aanleiding van voorbeelden uit de praktijk. Daar leer ik heel veel van. Net als de feedback die Student+ geeft naar aanleiding van gespreksverslagen van het coachen of de jaarlijkse evaluatie. Via een maandelijkse nieuwsbrief wordt je geïnformeerd over zaken die spelen bij Student+ en het vakgebied.

Verder is het Brabants gezellig om bij Fontys ICT rond te lopen. Ik voel me er welkom. Het coachen wordt niet alleen door Student+, de studenten maar ook door de docenten gewaardeerd. Dat merk ik ook door uitnodigingen voor het jaarlijkse 2-daags seminar in Malle (België), extra thema bijeenkomsten, ICT DAY en het etentje ter afsluiting van het studiejaar.