Slideshow

Agenda

Fontys ICT

Fontys ICT

Agenda

Agenda

Op deze agenda zie je wanneer alle activiteiten van start gaan. Meld je aan via de aanmeldknop bij de desbetreffende training. 

Filter op categorie:
Filter op locatie:
Doorlopend
Iedere woensdag
van 14:00 tot 15:00 uur

Inloopuur plannen

Eindhoven | Nederlands & Engels Inloopuur plannen
Kun je hulp gebruiken bij het maken of het houden aan een planning of vind je het bijvoorbeeld lastig om overzicht te bewaren en je tijd goed in te delen? Kom dan naar een van de wekelijks inloopuurtjes iedere woensdag van 14:00 – 15:00 (R10, 4.36) waar je al je vragen kunt stellen rondom plannen, overzicht creëren, tijdmanagement, een goede balans vinden tussen studeren en ontspanning en nog veel meer.   Kom gerust binnenlopen als je even samen wilt sparren op het moment dat voor jou goed uitkomt, wij helpen je graag en denken met je mee in wat jij nodig hebt.    
Lees meer...
Iedere maandag
van 11:00 tot 12:00 uur

Study Support TQ

Eindhoven | Nederlands & Engels Study Support TQ
Tijdens het werken aan complexe projecten, kan je geconfronteerd worden met uitdagingen waar je alleen soms geen antwoord op vindt. Heb je wel eens ervaren dat je energie afneemt en de motivatie daalt? Dat je de taken op je planning uitstelt of het lastig vindt om je aandacht vast te houden, waardoor de ervaren stress toeneemt? Of dat je niet weet waar je moet beginnen als je feedback wilt gaan vragen aan docenten?    Soms is het fijn om te merken dat je niet de enige bent die dit wel eens lastig vindt. Daarom organiseren we wekelijkse bijeenkomsten waar je met Student+, een ervaren studie- en jobcoach en medestudenten kan sparren over zaken die jou bezig houden. Samen zoeken we naar praktische tips en handvaten die jou kunnen helpen om meer grip te krijgen op je studie. De coachmomenten worden afgewisseld met sessies waar thema’s als uitstelgedrag, stress, feedback en documenteren uitgelicht worden.       
Lees meer...
Op aanmelding

The Mindful Student

Eindhoven Online | Nederlands & Engels The Mindful Student
Ken jezelf. Geef je gezondheid een boost. Verbeter je studie.  Studeren en stage lopen zijn tijden van verandering. De meeste studenten ervaren dit als een periode van leren en voorbereiden op een mooie carrière. Soms is leren leuk en werk je met fijne mensen. Maar er kunnen ook momenten zijn waarop je graag tot bloei zou willen komen, maar niet weet hoe je dat moet bereiken. Of wat te denken van overweldigende situaties - die stress, piekeren of slapeloosheid veroorzaken?  Dan is het belangrijk om een stevige basis te hebben om je veerkracht aan te spreken. Zo kun je immers gefocust blijven en optimaal presteren. Volg dus het advies op dat de wetenschap heeft bewezen en dat technologiereuzen als Google, Facebook, Twitter en Apple hun professionals bieden.    Leer mindfulness! Doe mee aan een op bewijs gebaseerde cursus die is ontworpen om het bewustzijn van ons lichaam, emoties en geest te cultiveren om met meer welzijn, vriendelijkheid en plezier te leven.   Je kunt manieren vinden om jezelf te managen.   - Creatief reageren  - Stress Beheer   - Vaardige keuzes    - Wijze communicatie   - Zorgzaamheid  Er zijn mogelijkheden op maat voor één-op-één en voor kleine groepen vanaf februari 2024 of op aanvraag. De locatie is TQ of Online. 
Lees meer...
Iedere dinsdag
van 17:00 tot 18:00 uur

Online inloopuur plannen

Online | Nederlands & Engels Online inloopuur plannen
Kun je hulp gebruiken bij het maken of het houden aan een planning of vind je het bijvoorbeeld lastig om overzicht te bewaren en je tijd goed in te delen? Kom dan naar een van de wekelijkse online inloopuren op dinsdagen tussen 17:00 en 18:00. Hier kan je al je vragen kunt stellen rondom plannen, overzicht creëren, tijdmanagement, een goede balans vinden tussen studeren en ontspanning en nog veel meer.   Kom gerust langs als je even samen wilt sparren op het moment dat voor jou goed uitkomt, wij helpen je graag en denken met je mee in wat jij nodig hebt.  
Lees meer...
september 2023
september 2024
Startdatum 1 september

Learning Dutch: A1 level

Eindhoven | Nederlands & Engels Learning Dutch: A1 level
This is a Dutch language course at A1 level. The course is designed for all international students of Fontys ICT who have little to no prior knowledge of the Dutch language and who wish to learn the language for daily interaction. In this A1 course, we will develop communication and reading skills and we will learn useful vocabulary. The course programme is structured around various themes that relate to your general daily life and life in the Netherlands. This way, you can be sure that what you learn will be immediately applicable in daily situations outside the classroom.
Lees meer...
Startdatum 1 september

Learning Dutch: A2 level

Eindhoven | Nederlands & Engels Learning Dutch: A2 level
This is a Dutch language course at A2 level. The course is designed for all international students of Fontys ICT who have knowledge of the Dutch language at an A1 level. In this A2 course, we will build on the knowledge gained earlier in the A1 course. This means that once again all the important basic elements of the Dutch language will be covered and acquired in terms of grammar and vocabulary. The themes of our lessons will be connected to your life as a student here in the Netherlands, ensuring that you can always put into practice what you have learned in class. In addition, the focus in this A2 course will be on training the various language skills, such as speaking, reading, writing and listening.
Lees meer...
Startdatum 10 september van 15:00 tot 15:30 uur

Goede start groep Eindhoven

Eindhoven | Nederlands & Engels Goede start groep Eindhoven
Vanuit Student+ organiseren we de ‘Goede Start groep’. Dit moment is voor studenten die behoefte hebben aan extra ondersteuning bij de opstart van hun studie. Voor de Goede Start groep is geen vast programma, we bekijken samen hoe de opstart van je studie verloopt, en denken met je mee bij vragen en uitdagingen die je ervaart. De bijeenkomsten zullen de eerste vier weken wekelijks plaatsvinden. Na deze vier weken bekijken we samen met jullie of er nog extra begeleiding nodig is en in welke vorm. De 1e bijeenkomst is op dinsdag 10 september om 15.00 uur in ruimte 4.36. De overige data en tijdstippen zullen in onderling overleg samen met de studenten worden vastgesteld
Lees meer...
18 september tot 30 oktober
van 14:00 tot 17:00 uur

Pitchtraining Realistenacademie

Eindhoven | Nederlands
Doel van de training is dat leert je talenten en je uitdagingen op een positieve en krachtige manier te formuleren. Dit gebeurt o.a. aan de hand van vier vragen: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en wat heb ik daar voor nodig? Tijdens de training wordt dit uitgewerkt in de vorm van een pitch en het oefenen van de pitch naar elkaar is een groot onderdeel van de training. Je gaat aan de slag met een eigen doel. Dit kan bijvoorbeeld zijn: beter leren presenteren, beter kunnen omgaan met mijn energiebalans, of de beeldvorming rondom jongeren met een functiebeperking aanpakken. Na het volgen van de basistraining ben je helemaal klaargestoomd om een pitch te geven en weet je hoe je je met je persoonlijke verhaal (in de vorm van een pitch) het beste kunnen positioneren en presenteren. Daarna bieden we twee ‘keuzeworkshops’ op maat. Je kan kiezen uit verschillende workshops bijvoorbeeld op het gebied van netwerken, of mentale weerbaarheid. Daarna plannen we een aantal momenten waarop je voor kleine groepen je pitch kan geven, bijvoorbeeld binnen Fontys of aan het (bedrijven) netwerk van Fontys. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Na het volgen van de trainingen en het geven van pitches organiseren we een afsluitende bijeenkomst voor de groep. We delen officiële europass en Maatschappelijke Diensttijd-certificaten uit. Ook zal er aan het eind van het traject een laatste evaluatiemoment worden ingepland met alle studenten en de trainers. In deze bijeenkomst wordt teruggeblikt: Waar staan je nu ten opzichte van je doel? Zijn jouw verwachtingen van de Realisten Academie uitgekomen en wat heeft het je persoonlijk gebracht?
Lees meer...