Slideshow

Agenda

Fontys ICT

Fontys ICT

Agenda

Agenda

Op deze agenda zie je wanneer alle activiteiten van start gaan. Meld je aan via de aanmeldknop bij de desbetreffende training. 

Filter op categorie:
Filter op locatie:
Doorlopend
Iedere donderdag
van 10:30 tot 11:15 uur

Intervisie voor een soepele (afstudeer)stage (doorlopend)

Online | Nederlands Intervisie voor een soepele (afstudeer)stage (doorlopend)
Stages kunnen leuk en leerzaam zijn, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Er kunnen zich op de werkplek, in het contact met collega’s en in de opdracht allerlei zaken voordoen die lastig zijn. Vaak kun je dit zelf oplossen met de reguliere begeleiding. Soms kun je echter behoefte hebben aan heel gerichte tips en oplossingen die bij jou passen. Of je nu voor het eerst stage gaat lopen/gaat afstuderen, of je gaat voor een herkansing, er komen altijd veel nieuwe dingen op je af. In geval van een herkansing is het altijd goed om nogmaals kritisch te gaan kijken, waar ging het de vorige keer nu écht mis? En hoe kun je het nu anders aanpakken?  De wekelijkse intervisie biedt zo’n plek waar allereerst naar je geluisterd wordt, zonder dat de docent of stagebegeleider erbij betrokken is. De studenten die je bij ons ontmoet zijn geïnteresseerd in je verhaal en zijn bereid met je mee te denken. Dat geldt ook voor de begeleiders die veel ervaring hebben als studie- en jobcoach. Ook zij helpen je heel gericht. We hebben geen vaste agenda, en je kunt op ieder moment van je stage/afstuderen deelnemen. Soms kom je er nu eenmaal pas later achter dat je wat ondersteuning kunt gebruiken!  We nodigen je uit mee te doen aan deze zinvolle en gezellige online-groep, zie aanmeldbutton hieronder. 
Lees meer...
Iedere woensdag
van 14:00 tot 15:00 uur

Inloopuur plannen

Eindhoven | Nederlands & Engels Inloopuur plannen
Kun je hulp gebruiken bij het maken of het houden aan een planning of vind je het bijvoorbeeld lastig om overzicht te bewaren en je tijd goed in te delen? Kom dan naar een van de wekelijks inloopuurtjes iedere woensdag van 14:00 – 15:00 (R10, 4.36) waar je al je vragen kunt stellen rondom plannen, overzicht creëren, tijdmanagement, een goede balans vinden tussen studeren en ontspanning en nog veel meer.   Kom gerust binnenlopen als je even samen wilt sparren op het moment dat voor jou goed uitkomt, wij helpen je graag en denken met je mee in wat jij nodig hebt.    
Lees meer...
Iedere maandag
van 11:00 tot 12:00 uur

Study Support TQ

Eindhoven | Nederlands & Engels Study Support TQ
Tijdens het werken aan complexe projecten, kan je geconfronteerd worden met uitdagingen waar je alleen soms geen antwoord op vindt. Heb je wel eens ervaren dat je energie afneemt en de motivatie daalt? Dat je de taken op je planning uitstelt of het lastig vindt om je aandacht vast te houden, waardoor de ervaren stress toeneemt? Of dat je niet weet waar je moet beginnen als je feedback wilt gaan vragen aan docenten?    Soms is het fijn om te merken dat je niet de enige bent die dit wel eens lastig vindt. Daarom organiseren we wekelijkse bijeenkomsten waar je met Student+, een ervaren studie- en jobcoach en medestudenten kan sparren over zaken die jou bezig houden. Samen zoeken we naar praktische tips en handvaten die jou kunnen helpen om meer grip te krijgen op je studie. De coachmomenten worden afgewisseld met sessies waar thema’s als uitstelgedrag, stress, feedback en documenteren uitgelicht worden.       
Lees meer...
Iedere maandag en woensdag
van 11:00 tot 12:00 uur

Inloopspreekuur taalvaardigheid Nederlands

Eindhoven | Nederlands Inloopspreekuur taalvaardigheid Nederlands
Heb je vragen over documenten of presentaties die in het Nederlands geschreven of gegeven worden, kom dan langs tijdens dit inloopspreekuur. 
Lees meer...
Op aanmelding

The Mindful Student

Eindhoven Online | Nederlands & Engels The Mindful Student
Ken jezelf. Geef je gezondheid een boost. Verbeter je studie.  Studeren en stage lopen zijn tijden van verandering. De meeste studenten ervaren dit als een periode van leren en voorbereiden op een mooie carrière. Soms is leren leuk en werk je met fijne mensen. Maar er kunnen ook momenten zijn waarop je graag tot bloei zou willen komen, maar niet weet hoe je dat moet bereiken. Of wat te denken van overweldigende situaties - die stress, piekeren of slapeloosheid veroorzaken?  Dan is het belangrijk om een stevige basis te hebben om je veerkracht aan te spreken. Zo kun je immers gefocust blijven en optimaal presteren. Volg dus het advies op dat de wetenschap heeft bewezen en dat technologiereuzen als Google, Facebook, Twitter en Apple hun professionals bieden.    Leer mindfulness! Doe mee aan een op bewijs gebaseerde cursus die is ontworpen om het bewustzijn van ons lichaam, emoties en geest te cultiveren om met meer welzijn, vriendelijkheid en plezier te leven.   Je kunt manieren vinden om jezelf te managen.   - Creatief reageren  - Stress Beheer   - Vaardige keuzes    - Wijze communicatie   - Zorgzaamheid  Er zijn mogelijkheden op maat voor één-op-één en voor kleine groepen vanaf februari 2024 of op aanvraag. De locatie is TQ of Online. 
Lees meer...
Iedere donderdag
van 16:00 tot 17:00 uur

Online inloopuur plannen

Online | Nederlands & Engels Online inloopuur plannen
Kun je hulp gebruiken bij het maken of het houden aan een planning of vind je het bijvoorbeeld lastig om overzicht te bewaren en je tijd goed in te delen? Kom dan naar een van de wekelijkse online inloopuren op donderdagen tussen 16:00 en 17:00. Hier kan je al je vragen kunt stellen rondom plannen, overzicht creëren, tijdmanagement, een goede balans vinden tussen studeren en ontspanning en nog veel meer.   Kom gerust langs als je even samen wilt sparren op het moment dat voor jou goed uitkomt, wij helpen je graag en denken met je mee in wat jij nodig hebt.  
Lees meer...
september 2023
februari 2024
22 februari tot 21 maart
van 15:30 tot 17:30 uur

Mindfulness Eindhoven

Eindhoven | Nederlands Mindfulness Eindhoven
Mindfulness of achtzaamheid wordt vaak gedefinieerd als ‘het bewust aandacht geven aan het moment, zonder hierover te oordelen’ (Kabat-Zinn, 1991). Deze definitie verwijst naar het vermogen om opmerkzaam te zijn van gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties en de fysieke omgeving op een accepterende manier, zonder te oordelen of iets goed of fout is. Daarmee leer je om (negatieve) gedachten en gevoelens te beschouwen als voorbijgaande gebeurtenissen in plaats van feiten, zodat je hier gemakkelijker afstand van kunt nemen. Deze training is zowel bedoeld voor studenten die last hebben van concentratieproblemen door stress als voor studenten die last hebben van aandachtsbeperkingen, zoals AD(H)D. Word je afgeleid van wat je NU wilt doen? Door mindfulnessoefeningen kun je leren om IN het moment te zijn. Veel stress wordt veroorzaakt door gedachten over het verleden of over de toekomst. In deze training leer je deze gedachten los te laten. Ook leer je om met mildheid naar jezelf te kijken. De stress die je jezelf oplegt wordt hierdoor minder. Leren hoe je je aandacht kunt richten Effectiever hanteren van stressvolle situaties Beter omgaan met eigen grenzen en effectiever communiceren Succesvol toepassen wat je geleerd hebt in je dagelijks leven
Lees meer...
maart 2024
13 maart tot 1 mei
van 15:00 tot 16:00 uur

How to be Dutch

Eindhoven | Engels How to be Dutch
A workshop to get to know the Netherlands a little better. A low key environment to learn about habits, language, practical information and more. 
Lees meer...
13 maart
van 13:00 tot 14:30 uur

Effectief communiceren Eindhoven

Eindhoven | Nederlands & Engels Effectief communiceren Eindhoven
Vind je het soms lastig om op iemand af te stappen om een gesprek te starten? En wanneer je een gesprek hebt, deze gaande te houden? Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag met deze social skills en zorgen we ervoor dat jij meer ervaring krijgt omtrent deze onderwerpen! De training zal in het Engels gegeven worden, mits er geen internationale aanmeldingen zijn. Dan wordt de workshop in het Nederlands gegeven.
Lees meer...
april 2024
1 april tot 14 oktober

Learning Dutch: participating in day-to-day interaction and reading simple texts

Eindhoven | Nederlands & Engels Learning Dutch: participating in day-to-day interaction and reading simple texts
Een cursus Nederlands voor alle internationale studenten van Fontys ICT die de basis van de Nederlandse taal willen leren voor dagelijkse interactie. In de les ontwikkelen we communicatie- en leesvaardigheden en leren we nuttige woordenschat. Het lesprogramma is opgebouwd rond verschillende thema's die betrekking hebben op je algemene dagelijkse leven en het leven in Nederland. Zo weet je zeker dat wat je leert direct toepasbaar is in dagelijkse situaties buiten het klaslokaal.
Lees meer...
8 april
van 14:00 tot 15:00 uur

Training Feedback Eindhoven

Eindhoven | Nederlands & Engels Training Feedback Eindhoven
Vind je het moeilijk om feedback te geven? Of er om te vragen? Of weet je niet wat je moet doen met de feedback die je krijgt? Dan ben je niet alleen. Leer de stappen om feedback te geven en te interpreteren in deze training
Lees meer...
24 april tot 13 juni
van 14:00 tot 17:00 uur

Pitchtraining Realistenacademie

Eindhoven | Nederlands
Doel van de training is dat leert je talenten en je uitdagingen op een positieve en krachtige manier te formuleren. Dit gebeurt o.a. aan de hand van vier vragen: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en wat heb ik daar voor nodig? Tijdens de training wordt dit uitgewerkt in de vorm van een pitch en het oefenen van de pitch naar elkaar is een groot onderdeel van de training. Je gaat aan de slag met een eigen doel. Dit kan bijvoorbeeld zijn: beter leren presenteren, beter kunnen omgaan met mijn energiebalans, of de beeldvorming rondom jongeren met een functiebeperking aanpakken. Na het volgen van de basistraining ben je helemaal klaargestoomd om een pitch te geven en weet je hoe je je met je persoonlijke verhaal (in de vorm van een pitch) het beste kunnen positioneren en presenteren. Daarna bieden we twee ‘keuzeworkshops’ op maat. Je kan kiezen uit verschillende workshops bijvoorbeeld op het gebied van netwerken, of mentale weerbaarheid. Daarna plannen we een aantal momenten waarop je voor kleine groepen je pitch kan geven, bijvoorbeeld binnen Fontys of aan het (bedrijven) netwerk van Fontys. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Na het volgen van de trainingen en het geven van pitches organiseren we een afsluitende bijeenkomst voor de groep. We delen officiële europass en Maatschappelijke Diensttijd-certificaten uit. Ook zal er aan het eind van het traject een laatste evaluatiemoment worden ingepland met alle studenten en de trainers. In deze bijeenkomst wordt teruggeblikt: Waar staan je nu ten opzichte van je doel? Zijn jouw verwachtingen van de Realisten Academie uitgekomen en wat heeft het je persoonlijk gebracht?
Lees meer...
mei 2024
8 mei tot 29 mei
van 14:30 tot 16:30 uur

Succesvol Solliciteren I

Online | Nederlands Succesvol Solliciteren I
Solliciteren op een stage of afstudeerstage is een (in)spannend proces. Om je te helpen een stage te vinden die bij jouw talenten en wensen past, bieden we een sollicitatietraining online aan waarin de volgende stappen van het sollicitatieproces aanbod komen: Onderzoeken wat je wilt doen en bereiken tijdens je stage en waar je goed in bent; Onderzoeken welk soort werk en welke organisatie daar bij past; Het vinden van (stage-)vacatures bij organisaties die passen bij de uitkomst van je onderzoek; Verbeteren van je CV, motivatie en Linkedin-profiel; Contact leggen met organisaties van jouw keuze; Het voorbereiden op het gesprek; Het sollicitatiegesprek oefenen.
Lees meer...
22 mei
van 15:00 tot 16:00 uur

Training How to stay motivated Eindhoven

Eindhoven | Nederlands & Engels Training How to stay motivated Eindhoven
Moeite met motivatie? Moeite om aan de slag te gaan en je draai te vinden? Schrijf je in voor de training en vind de motivatie weer met behulp van verschillende tips.  
Lees meer...
juni 2024
19 juni
van 15:00 tot 16:00 uur

Training Energiebalans Eindhoven

Eindhoven | Nederlands & Engels Training Energiebalans Eindhoven
Eenmalige training waarin studenten inzicht verkrijgen in hun energie gevers en energie vreters. Ze leren hoe zij hun energieniveau in balans kunnen houden en welke invloed zij hier zelf in hebben.
Lees meer...